Geen goals, wel akelige blessure voor Franse wereldkampioen in eerste Nations League-topper

rv
Geen goals, weinig kansen. Duitsland - Frankrijk, de eerste topper in de Nations League, baarde vanavond een muis. Voor de 'Mannschaft' is het resultaat na het desastreus verlopen WK een (kleine) opsteker.

Bondscoach Joachim Löw, op zoek naar nieuw krediet voor zijn elftal, hield met een viermansdefensie en Kimmich als buffer voor de verdediging het slot op de deur. Bevreesd om in de Franse val te lopen. Dat leverde voor de pauze een slaapverwekkend schouwspel op. Al deed ene Antonio Rüdiger na amper drie minuten meer dan zijn best om iedereen bij de les te houden. De verdediger van Chelsea scheerde bij een duel met Pavard met zijn studs over de halsstreek van de Franse WK-revelatie. Het gevolg: een akelig zicht voor de tv-kijker en enkele fameuze striemen in de nek voor Pavard. Dat wordt de komende dagen het nodige opsmukwerk voor de spiegel. Een bewuste actie van Rüdiger? De meningen waren verdeeld, en geen VAR aanwezig.

Een kansarme vertoning was het, die eerste helft, maar na de pauze kwam er wat meer vuur in de wedstrijd. Aréola, vervanger van de geblesseerde Lloris, had zijn werk tussen de Franse doelpalen. De PSG-doelman pakte uit met een prachtsave bij een geplaatst schot van Reus, waarna ook Hummels en Müller hun meerdere vonden in zijn kunsten. Aan de overzijde redde Neuer pogingen van Griezmann en Giroud.

De match eindigde zoals ze begon. Rüdiger betokkelde een tweede keer de ledematen van Pavard en kreeg nu wél geel. Het bleef nul-nul in de Allianz Arena. Zondag wacht voor 'Les Bleus' in eigen Parijs een confrontatie met Nederland in de Nations League.

REUTERS
Marius Becker/dpa
Areola moet zich strekken bij een poging van Reus.
Photo News Areola moet zich strekken bij een poging van Reus.
Photo News27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • andre van de wege

  goed gedaan van de duitsers.tegen die salonvoetballers van frankrijk.

 • Pierre Jacobs

  En dan zijn verwondert dat ze geen nominatie hebben voor de beste speler.

 • kris vanherck

  Hoe kun je nu beweren dat dit geen bewuste fout is?

 • Louis Heyens

  voetballers op dat niveau weten zéér goed wat ze met hun voeten doen en waar ze die "neerzetten". Het was wel een onbesuisde tackle van de Fransman en over de match zelf ... tja, dat niveau en spektakel krijg je als de 2 ploegen op z'n Frans gaan spelen

 • Roger Deprez

  Misschien een moedwillige fout en een rode kaart als men de clip lang genoeg bekijk.