Geen enkel risico met oog op transfer: Lukaku past weer voor oefenmatch Man United

Romelu Lukaku.
EPA Romelu Lukaku.
Ook voor de tweede oefenmatch van Man United in Australië past hij. Romelu Lukaku incasseerde volgens de officiële versie een tik op training. Geen enkel risico met het oog op een transfer naar Inter.

Met weinig woorden toch veel zeggen. Ole Gunnar Solskjaer weigerde gisteren tijdens een interviewsessie dieper in te gaan op de situatie van Romelu Lukaku. “Als we spelers verkopen, zullen we die vervangen”, zei hij op een vraag over Big Rom. Gevraagd naar zijn spelideeën en zijn plannen met Alexis Sánchez gaf hij meer weg. “In de manier waarop we willen voetballen, hebben we niet hoofdzakelijk een spits van 1m93 nodig, dus Alexis kan in de voorlinie meer dan zijn rol spelen.” Een boodschap die hij ook persoonlijk aan de Rode Duivel heeft overgemaakt. Die weet dat hij straks geen eerste keus is. Bij Manchester United gaan ze er nog altijd vanuit dat Inter niet de financiële slagkracht heeft om Lukaku te betalen.

Desondanks bereidt de Italiaanse club een nieuw bod voor. Een van 65 miljoen euro zonder bonussen om onze landgenoot definitief aan te trekken, gespreid over meerdere jaren. Het is de vraag of United toe zal happen. De club hoopt op meer. Eerder werd een poging om Lukaku te verhuren met verplichte aankoopoptie van tafel geveegd.

Lukaku zelf hoopt voor zaterdag op duidelijkheid over zijn toekomst. “Volgende week weten jullie meer”, liet hij zich zaterdag ontvallen. Zaterdag oefent Man United in Singapore tegen... Inter. Tegen dan hoopt de Rode Duivel in het blauw-zwarte shirt te spelen. 

Photo News10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludo Dierckx

  Andrew...ik denk het niet..Met Greenwood, James, Rashford, Martial (bij momenten) Gomez en Chong heeft men meer dan voldoende jong hongerig talent in huis...In de 'bestuurskamer moeten zij nog geduld aanleren'...en dan komt dat zeker in orde...Sir Alex way...tenslotte hebben wij na vijf jaar big spending ook geen duidelijke spelstijl of vooruitgang geboekt...en zelfs dan zijn er nog successen geboekt..weliswaar zonder veel spelplezier...kan moeilijk anders met egos zoals Mourinho en Van Gaal...

 • Andrew Ide

  Mocht ik Rom zijn ik zou blijven. Tegen de winterstop ligt Solskjaer buiten en zitten ze te huilen dat er geen spits meer hebben.

 • Ludo Dierckx

  Andermaal gemiste kans om talent te tonen op het veld...anticiperen op een overgang...in de voorbereiding weigeren te spelen...ik meen dat die gasten het allemaal nogal voorhebben...dat ze blij zijn dat ze van hun hobby hun goedbetaald beroep mogen maken...misschien te goedbetaald...

 • Jen-Claude Dominguez

  ManU gooit de laatste jaren honderden miljoenen weg aan beperkte spelers. Lukaku kan er ook niet aan doen dat ze veel te veel voor hem hebben betaald. Nu ze zich realiseren dat ze een financiële blunder van formaat hebben gemaakt proberen ze dat recht te zetten. Onder Ferguson zou hij nooit zijn gekocht.

 • Jelle Op de Beeck

  @Hugo Wouters, idd want bij Everton en West Brom had hij ook van die 'topspelers' naast hem. Hoe hij scoort maakt niet uit, goal is goal.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00