Geen Champions League meer voor Meunier die contractverlenging van twee maanden bij PSG weigert, Dortmund wenkt

Photo News
Thomas Meunier heeft geweigerd zijn aflopende contract bij Paris-Saint Germain voor enkele maanden te verlengen. Dat bericht het Franse RMC. PSG kan dus in de Champions League niet meer op de Rode Duivel rekenen. Meunier heeft een aantrekkelijk voorstel op zak van Borussia Dortmund. De club van Witsel en Hazard wil hem snel voorstellen, zo melden Duitse media. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Sportief directeur Leonardo bevestigde eerder dat Thomas Meunier Paris-Saint Germain na vier jaar verlaat. Ook aanvoerder Thiago Silva en doelpuntenmachine Edinson Cavani moeten uitkijken naar een andere club. De spelers kregen wel een voorstel om hun contract kort te verlengen, om zo in augustus de Champions League-campagne af te werken. Maar dat zien Meunier en Cavani niet zitten. Zij legden het voorstel naast zich neer en verlaten de club reeds op 30 juni.

PSG kan dus in het restant van het CL-seizoen geen beroep doen op Meunier en Cavani. Het Franse topteam schakelde in maart Borussia Dortmund uit en plaatste zich voor de kwartfinales van het kampioenenbal. Ook Atalanta, RB Leipzig en Atlético Madrid zijn al zeker van een plek bij de laatste acht. Op 10 juli 2020 wordt geloot voor het resterende deel van de Champions League. 

Tottenham-coach José Mourinho belde onlangs naar Meunier, maar hij weet dat hij wellicht te laat komt. Meunier had op dat moment al een voorstel op zak van Borussia Dortmund. De club van Thorgan Hazard en Axel Witsel zou nog voor het eind van de maand de komst van de vleugelback bekend willen maken. Meunier moet bij Dortmund de terugkeer van huurling Achraf Hakimi naar Real Madrid opvangen.

In de entourage van de Duivel weigeren ze momenteel alle commentaar. In makelaarsmiddens spreken ze van een voorakkoord. 

Cavani en Meunier lijken niet de enigen die hun contract niet willen verlengen en zo het verdere verloop van de Champions League laten schieten. Bij Chelsea tekenen Pedro en Willian wellicht niet bij voor enkele maanden. The Blues liggen wel al zo goed als uit het miljardenbal na 0-3-verlies tegen Bayern München in de heenmatch van de achtste finales. Werner laat dan weer het CL-vervolg met Leipzig aan zich voorbijgaan, hij vertrekt na volgend weekend op vakantie en vervoegt Chelsea nadien. “Begrijpelijk”, zegt Leipzig-directeur Mintzlaff. Werner vreest een blessure. 

Lees ook: 

Nog een Rode Duivel naar de Bundesliga? Dortmund richt pijlen op Thomas Meunier

Meunier vertrekt bij PSG, ook Silva en Cavani zien contract niet verlengd 

AFP9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Vannuffelen

  @ Willy Scholaart en Jozef Van Hoof, of er is ook zo iets als dankbaarheid tgo uw werkgever waar je 4 jaar lang goed hebt verdiend maar dat zijn voetballers vlug vergeten.

 • Kenny Paulissen

  Goede keuze van Meunier. Heeft, naar mijn gevoel, te weinig speelgelegenheden gekregen bij PSG. Akkoord, zijn concurrent op de rechtsachter was ook niet van de minste, maar Meunier presteerde zowat altijd en pikte ook geregeld een doelpunt en assist mee.

 • jozef van hoof

  Als ze u alleen nog nodig hebben voor reserve voor 2 maand dan zou ik ook mijn bedenkingen hebben.

 • Willy Scholaart

  Groot gelijk, voor een paar maanden zou hij wel nog goed genoeg zijn, ze zouden van mij ook de boom in kunnen.

 • Patrick Vriends

  @ Nadine Huldemont dan vergeet je wel Bayern Munchen bekijk die statistieken maar een keer .