Geblesseerde Van der Vaart mist WK: "Enorm teleurgesteld"

ANP
Rafael van der Vaart gaat niet met het Nederlands elftal naar het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. De 109-voudig international heeft een kuitspier in zijn rechterbeen verrekt. Bondscoach Louis van Gaal heeft besloten hem niet op te nemen in zijn definitieve selectie van 20 veldspelers en drie doelmannen voor het WK.

Van der Vaart raakte gisteren geblesseerd tijdens de laatste training van Oranje in Lagos. De aanvallende middenvelder oefende apart omdat hij maandag lichte koorts had. De middenvelder moest al snel het veld verlaten omdat hij last van een kuit kreeg. Van der Vaart is de tweede belangrijke middenvelder die Van Gaal moet missen in Brazilië. Kevin Strootman is niet beschikbaar wegens een zware knieblessure.

De middenvelder geeft via zijn officiële facebookpagina een reactie op het treurige nieuws. "Zoals jullie vast kunnen begrijpen, ben ik enorm teleurgesteld. Het was heerlijk om weer bij Oranje te zijn en ik keek er naar uit om samen met het team wat moois neer te zetten in Brazilië. Ik wens het team een succesvol en prachtig WK toe."

Van Gaal heeft nog twee spelers in zijn selectie die net als Van der Vaart vlak achter beide spitsen kunnen voetballen. Wesley Sneijder maakte de afgelopen week een uitstekende indruk. Georginio Wijnaldum heeft ook een goede kans op een plek in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het WK die de bondscoach zaterdag in de aanloop naar het oefenduel met Ghana bekendmaakt.

Rafael van der Vaart.
ANP Rafael van der Vaart.