Galatasaray pakt dubbel, maar niet zonder slag of stoot...

Sabri Sarıoğlu'na atılan çakı.
De Turkse topclub Galatasaray heeft zijn seizoen met succes beëindigd. Na de landstitel pakte de club van de Nederlandse draaischijf Wesley Sneijder ook de beker. In de finale was het woensdag met 3-2 te sterk voor Bursaspor. De jongens uit Istanboel kunnen zo toch enigszins hun mager Europees seizoen vergeten, waarbij ze in de Champions League-groepsfase door Anderlecht, Arsenal en Borussia Dortmund uitgeschakeld werden.

Bursaspor eindigde in de competitie als zesde, op maar liefst twintig punten van kampioen Galatasaray, maar toch legden ze de topploeg in de finale het vuur aan de schenen. Meer nog: via een penalty van Fernandao kwam Bursa op voorsprong, maar Burak Yilmaz en zijn naamgenoot Aydin maakten al gauw 2-1. Een gelijkmaker van Sen kon Bursaspor nog doen dromen, maar op het uur besliste opnieuw Burak Yilmaz de wedstrijd: 3-2.

Hoofdrol voor Sabri
Opvallend incident: een fan van vermoedelijk Bursaspor gooide tijdens de Turkse bekerfinale een zakmes naar Sabri Sarioglu van Galatasaray (zie video boven). Het mes kwam op zijn rug terecht, maar hij bleef ongedeerd. Sabri kreeg wel de gele kaart van Bülent Yildirim omdat hij volgens de arbiter de ingooi niet snel genoeg nam. Diezelfde Sabri kreeg het ook nog aan de stok met ploeggenoot Felipe Melo, zoals u onderaan dan weer kunt zien.

Voor Galatasaray is het de vijftiende bekerwinst. Ook vorig jaar mochten ze de trofee op hun palmares bijschrijven. Het is de eerste keer dat de club de dubbel pakt in vijftien jaar.


Felipe Melo ve Sabri Sarıoğlu'nun Fight... par MusicSavy