Ga zitten en geniet mee: met deze meesterlijke vrije trap trok Messi zijn Barça over de streep in Copa del Rey

"If there's something strange in your neighbourhood, who ya gonna call?" Niet Ghostbusters in dit geval, wel Lionel Messi. Probleempje bij Barcelona? Dan is er altijd nog de hulplijn 'Leo'. De Argentijnse superster moest vanavond uitpakken met een hemels precieze vrije trap om de Catalaanse grootmacht voorbij Athletic Bilbao te sleuren in de Copa del Rey. Bij een 2-1 en dus verlengingen in het verschiet sloeg 'De Vlo' meesterlijke toe. Feest in Camp Nou, maar wat heeft het toch weer moeite gekost voor de 'blaugrana'.

Het zou een beetje intellectueel oneerlijk zijn om alle eer aan Lionel Messi te gunnen. Hij tekende dan wel voor de goal van de kwalificatie, maar ook zijn 'sidekicks' Luis Suárez en Neymar deden hun duit in het zakje om een stug en erg viriel Athletic Bilbao uit te tellen. Eerstgenoemde bracht Barcelona in de eerste helft op voorsprong met een prinsheerlijke volley (zie beelden onderaan). De veer al een beetje gebroken bij de Basken, die vorige week met alle mogelijke middelen een hoopgevende 2-1 uit de brand sleepten. De kleine bonus al meteen gesmolten als sneeuw voor de Catalaanse zon.

Leeuwen klauwen terug
En het werd nog erger toen de bij momenten onnavolgbare Neymar een penalty uitlokte en die zelf met veel lef en show omzette. Een ingehouden aanloop om de doelman wat te jennen en dan droog in de hoek knallen. 2-0, het leeuwendeel was gedaan. Maar wie dacht dat de klus helemaal geklaard was, kwam bedrogen uit. 'Los Leones', ze hebben hun bijnaam niet gestolen, sloegen amper drie minuten later terug via Saborit. Netjes voorbij een kansloze Jasper Cillessen geknikt en we hadden weer een match.

Penseeltrek
Met nog 12 minuten op de klok moest het gebeuren, dat voelde het hele stadion. Een vrije trap net buiten de zestien. Een klusje voor Messi, die vorige week in de heenmatch ook al redding bracht met een heerlijke penseeltrek. En ook dit stilleven wist hij te verheffen tot grote kunst. Via de binnenkant van de paal het leer in het netje gedeponeerd. 3-1 en dit keer lag het stugge Bilbao wél tegen de touwen. FC Barcelona staat in de kwartfinale na twee wel héél leuke matchen tegen de strijdlustige Baskische traditieclub.

Getty Images
AFP
AP
Getty Images
AP
EPA
AFP
Photo News
Photo News
AFP
Photo News
REUTERS
REUTERS
AP