Francesco Totti doet er toch nog jaartje bij

AFP
Francesco Totti speelt ook volgend seizoen voor AS Roma. Volgens algemeen directeur Mauro Baldissoni zet de 39-jarige aanvaller binnenkort zijn handtekening onder een nieuw contract. Totti speelt al zijn hele carrière voor de 'giallorossi', al is zijn inbreng dit seizoen beperkt.

Totti botste een paar keer met coach Luciano Spalletti, die hem alleen af en toe als invaller gebruikt. Een ondenkbare breuk tussen de Romein en 'zijn' club leek daardoor plotseling onvermijdelijk. De clubleiding heeft Totti echter toch aangeboden zijn aflopende contract met een jaar te verlengen. Na enige bedenktijd heeft hij volgens Baldissoni beslist daarvan gebruik te maken.

"Francesco blijft bij ons spelen", zei de algemeen directeur vandaag in Dubai. Daar verloor AS Roma een oefenwedstrijd tegen het Egyptische Al Ahly met 4-3. "Hij zal nog heel lang onderdeel blijven van onze familie", aldus Baldissoni. "Totti is een legende, een universeel erkende icoon. Niet alleen van AS Roma, maar van de hele voetbalwereld."