Football Talk buitenland: Deense vrouwen voetballen weer na financieel akkoord - UEFA start procedure tegen AS Roma

reuters
Hoelang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd? Een zomeraankoop die tegenvalt en meteen op de transferlijst belandt? Een trainer die zijn C4 krijgt? Al het grote en minder grote nieuws over de buitenlandse voetbalclubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk Buitenland.

Boetes voor FC Keulen en Rode Ster Belgrado

De wedstrijd FC Keulen-Rode Ster Belgrado van 28 september in de Europa League krijgt nog een staartje. De UEFA legde boetes op aan beide clubs wegens het wangedrag van supporters en de ontoereikende veiligheidscontroles bij de wedstrijd, die op 0-1 voor de Serviërs eindigde.

Keulen moet 30.000 euro betalen. De Duitse supporters schoten vuurwerk af en gooiden met voorwerpen. Bovendien was er volgens de UEFA sprake van "ontoereikende organisatie" bij de veiligheidscontroles georganiseerd door beide clubs. Ook Rode Ster heeft een boete aan zijn been, van 15.000 euro. Behalve de slechte controles wordt hen ook supportersgeweld verweten.

reuters

Everton geeft fan levenslang stadionverbod

De supporter van Everton die gisteren een tik uitdeelde aan een van de voetballers van Olympique Lyon, is nooit meer welkom in het stadion van de Engelse club. Het bestuur van Everton laat in een verklaring weten de man een stadionverbod voor het leven te hebben gegeven.

Spelers van Everton en Lyon gingen na ruim een uur spelen met elkaar op de vuist, nadat Everton-speler Ashley Williams een overtreding maakte op keeper Anthony Lopes van Lyon. Het opstootje was aan de rand van het veld, tegen de tribunes aan. Op beelden is te zien hoe een supporter, die een kind bij zich draagt, een tik geeft aan een speler van Lyon.

Doelman Roman Bürki blijft Dortmund trouw

Roman Bürki heeft zijn contract bij Borussia Dortmund tot eind juni 2021 verlengd. Dat heeft de Duitse club bekendgemaakt. De 26-jarige Zwitser speelt sinds de zomer van 2015 voor het team.

"Ik ben heel gelukkig met het vertrouwen dat Borussia in me heeft", reageerde Bürki op de clubwebsite. "Ik ben zeer blij en trots dat ik voor het team kan voetballen. Ik zal voor Dortmund altijd alles geven." "Roman pas zowel op sportief als op menselijk gebied bij onze club", verklaarde sportief directeur Michael Zorc. "We zijn er bovendien van overtuigd dat hij nog veel progressiemogelijkheden heeft."

Bürki kwam in 2015 over van Freiburg. Bij Borussia speelde hij routinier Roman Weidenfeller uit doel. Dortmund voert momenteel de Bundesliga aan met negentien punten uit acht matchen. Kampioen Bayern München volgt op twee punten.

afp

Deense vrouwen voetballen weer na financieel akkoord

De Deense nationale vrouwenploeg heeft een akkoord bereikt met de Deense voetbalbond (DBU) om de WK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag tegen Kroatië te spelen. Na een financieel geschil weigerden de vrouwen eerder om de partij tegen Zweden af te werken. De Deense bond en de speelsters zijn het al een tijd niet eens over de financiële vergoeding die ze krijgen. De Deense vrouwen vragen dezelfde (financiële) rechten als hun mannelijke collega's. Nu laat de DBU, zonder verder in detail te treden, weten dat er een voorlopig akkoord is. Na de wedstrijd van dinsdag zullen beide partijen de onderhandelingen verder zetten. Bij de gesprekken zullen ook spelersvakbond FIFPro en de UEFA betrokken worden.

UEFA start procedure tegen AS Roma na racistische gezangen

De Europese voetbalbond UEFA opent een disciplinaire procedure tegen AS Roma na racistische gezangen in het Champions League-duel van woensdag tegen Chelsea (3-3). Dat heeft de UEFA bekendgemaakt.

De zaak zal op 16 november voorkomen. AS Roma staat na drie speeldagen op de tweede plaats in zijn poule met vijf punten, twee minder dan leider Chelsea. Atletico Madrid (2 punten) en Qarabag (1 punt) volgen op plaats drie en vier.

reuters

Britse politie opent onderzoek na relletjes tijdens Everton-Lyon

De Britse politie heeft bekendgemaakt een onderzoek te hebben geopend naar de relletjes die donderdagavond uitbraken tussen spelers van Everton en Lyon in het Europa League-duel (1-2). Anthony Lopes, keeper van de Fransen, werd in het tumult geslagen door een toeschouwer met een kind op de arm.

"De speurders zullen beelden bekijken en getuigen verhoren", luidt het in een communiqué. "Op die manier willen ze vaststellen welke overtredingen begaan zijn." Een supporter die bij het incident betrokken was, is al door de ordediensten geïdentificeerd en krijgt een stadionverbod.

Iets over het uur gingen na een stevige tackle van Everton-verdediger Ashley Williams de poppen aan het dansen. Het kwam tot een opstootje tussen spelers van beide teams vlakbij een tribune. Een van de fans, die een kind op de arm droeg, kon zich niet inhouden en deelde een klap uit aan Lyon-doelman Anthony Lopes. De Britse politie maakte niet bekend of het deze supporter is die reeds geïdentificeerd is.

getty
reuters