Football Leaks pakt weer uit: “PSG rekruteerde jarenlang jonge talenten door etnische profilering”

Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van PSG.
AFP Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van PSG.

PSG heeft jarenlang aan etnische profilering gedaan bij de rekrutering van jonge talenten. Dat gebeurde door middel van formulieren waarop jonge talenten werden ingedeeld volgens categorieën als “Frans”, “Maghrebijns”, “Antilliaans” of “Afrikaans”. De documenten werden naar buiten gebracht door het klokkenluidersplatform Football Leaks. 

PSG bevestigt dat tussen 2013 en 2018 formulieren met illegale inhoud zijn gebruikt door de rekruteringscel van het opleidingscentrum, bevoegd voor de gebieden buiten Ile-de-France. De Franse landskampioen wijst erop dat dit een persoonlijk initiatief was van Marc Westerloppe, directeur van de rekruteringscel. PSG heeft een intern onderzoek opgestart.

“We proberen te begrijpen hoe zulke praktijken konden bestaan vooraleer we  beslissen welke maatregelen genomen moeten worden", aldus de Parijse topclub in een communiqué. "Het bestuur van de club heeft nooit weet gehad van een systeem van etnische profilering in het opleidingsdepartement en heeft ook nooit zo'n formulier in handen gekregen. Die formulieren zijn in strijd met de geest en de waarden van PSG.”
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Brianna Dams

    Oei ze wistren van niks. Goede tactiek maar het blijft hun verantwoordelijkheid. Voetbal is geen sport.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00