TAS bevestigt schorsing van tien jaar voor Jérôme Valcke

AP
Het Internationaal Tribunaal voor de Sport (TAS) heeft vandaag het beroep van Jérôme Valcke, de voormalige secretaris-generaal van de Wereldvoetbalbond FIFA, tegen zijn schorsing van tien jaar verworpen.

Valcke kreeg in februari 2016 van de ethische commissie van de FIFA een schorsing van twaalf jaar in de nasleep van een groot corruptieschandaal. Bij intern beroep werd die straf teruggebracht tot tien jaar. De voormalige secretaris-generaal wordt ervan beschuldigd privéjets van de Wereldvoetbalbond te hebben gebruikt voor eigen doeleinden. Verder zou hij betrokken zijn bij een zwendel met WK-tickets en uitzendrechten voor het WK van 2014.

Het TAS verwierp vandaag het beroep van Valcke. "De inbreuken zijn zwaar genoeg en daarom zien wij de sanctie hem opgelegd als proportioneel", klonk het. Valcke is, samen met PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi, ook nog verwikkeld in een strafrechterlijke procedure omtrent de verkoop van de mediarechten voor verschillende edities van het WK voetbal.

ASSOCIATED PRESSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.