Platini verbaasd over 'trage' behandeling beroep tegen schorsing

AFP
Michel Platini, kandidaat FIFA-voorzitter, verbaast zich over de 'verrassende traagheid' van de Beroepscommissie van de Wereldvoetbalbond in zijn dossier. "Die commissie heeft nog steeds niet beslist over zijn beroep tegen zijn schorsing", staat te lezen in een persbericht van Platini's advocaten.

Op 10 oktober tekende UEFA-voorzitter Platini officieel beroep aan tegen zijn schorsing van 90 dagen, opgelegd door de Ethische Commissie van de FIFA. Platini wordt verdacht van fraude omdat hij in 2011 een verdachte betaling van 2 miljoen Zwitserse frank (1,8 miljoen euro) ontving van Blatter. "De kandidatuur van de heer Platini wordt na zijn schorsing (die op 5 januari afloopt, red.) doorgelicht", brengt Platini's advocaat Thibaud d'Alès in herinnering. "Zijn kandidatuur is dus absoluut niet afgewezen. De heer Platini blijft een vastberaden kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap."

Traagheid
Platini is niet opgezet met de manier waarop het beroep tegen zijn schorsing door de Beroepscommissie van de FIFA behandeld wordt. "De heer Platini is verbaasd dat de Beroepscommissie nog altijd geen beslissing heeft genomen. Deze verrassende traagheid staat in schril contrast met de urgentie die de Ethische Commissie aanhaalde om de voorlopige sanctie te rechtvaardigen."

Vijf kandidaten
Vandaag raakte bekend dat vijf kandidaten - sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa, Gianni Infantino, prins Ali Bin Al-Hussein, Jérôme Champagne en Tokyo Sexwale - van het ad hoc verkiezingscomité van de FIFA mogen deelnemen aan de FIFA-voorzittersverkiezingen. Musa Bility doorstond de integriteitscontrole niet en valt af. De kandidatuur van Platini wordt pas in januari onderzocht, wanneer zijn schorsing afloopt. De nieuwe FIFA-voorzitter wordt op 26 februari verkozen.