Ook secretaris-generaal CONCACAF geschorst

REUTERS
De Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft in het kader van het recente corruptieschandaal ook Enrique Sanz, de secretaris-generaal van de CONCACAF, voorlopig geschorst. Die beslissing viel na het raadplegen van de "jongste feiten" aangeleverd door het bureau van de federale procureur van het oostelijk district van de Amerikaanse staat New York.

Eerder waren al 11 FIFA-leden op non-actief gezet. Onder hen bevindt zich Jeffrey Webb, de voorzitter van de CONCACAF (voetbalfederatie voor landen uit de Caraïben en Midden- en Noord-Amerika). Afgelopen woensdag werd de vicevoorzitter bij de FIFA, net als zes andere officials van de Wereldvoetbalbond, opgepakt in Zürich, twee dagen voor de FIFA-voorzittersverkiezing.

De FIFA maakte verder bekend dat ook twee officials van de Congolese Voetbalbond voorlopig geschorst worden, "wegens verschillende inbreuken op de Ethische Code van de FIFA". Het gaat om vicevoorzitter Jean Guy Blaise Mayolas en secretaris-generaal Badji Mombo Wantete.