Maradona aast op baan als vicevoorzitter bij FIFA

Diego Maradona met zijn vader 'Don Diego'.
AFP Diego Maradona met zijn vader 'Don Diego'.
Diego Maradona denkt dat hij een goede kans maakt op een hoge FIFA-post nu voorzitter Sepp Blatter heeft aangekondigd binnen afzienbare tijd zijn taken neer te leggen.

De voormalige superster van Argentinië - hij leidde de Albiceleste in 1986 in Mexico naar de wereldtitel - mikt op de stoel van de vicevoorzitter van de wereldvoetbalbond. "Maar dan moet wel de juiste man aan het roer staan. Als bijvoorbeeld prins Ali de nieuwe preses wordt, heb ik een goede kans vicevoorzitter te worden", zei Maradona in een gesprek met de Argentijnse televisie.

Ali verloor eind mei de presidentsverkiezing van FIFA-baas Sepp Blatter. Enkele dagen later gooide de Zwitser alsnog de handdoek in de ring. Van een definitief vertrek is overigens pas sprake na de nieuwe verkiezingen, vermoedelijk eind dit jaar, begin volgend jaar.

"Corrupte speeltuin''
Maradona zegt in het gesprek met de Argentijnse televisie dat prins Ali onderzoekt of hij mogelijk eerder als nieuwe FIFA-voorzitter kan worden aangesteld. "Er staat in de statuten van de FIFA dat je een bepaald aantal dagen van je mandaat moet hebben ingevuld. Ik vraag me af of Blatter daar wel aan heeft voldaan."

In een paar harde verbalen aanvallen toonde Maradona zich de voorbije maanden al als een felle tegenstander van 'dief' Blatter. Hij noemde de FIFA onder meer 'een corrupte speeltuin'.

Diego Maradona (rechts) met prins Bin Ali.
afp Diego Maradona (rechts) met prins Bin Ali.