IT-systeem van FIFA in maart gehackt: “Vrees dat vertrouwelijke informatie openbaar wordt”

FIFA-voorzitter Gianni Infantino. (archieffoto)
AFP FIFA-voorzitter Gianni Infantino. (archieffoto)
Het IT-systeem van de Wereldvoetbalbond is in maart gehackt. Dat heeft de FIFA vandaag zelf bekendgemaakt in een persbericht.“We zijn bezorgd dat informatie illegaal verkregen is”, luidt het.

“Na de computerkraak in maart 2018 heeft de FIFA enkele maatregelen genomen om de IT-veiligheid te verhogen, om zo onze werknemers te beschermen”, zo klinkt het. “Maar dit issue is niet van voorbijgaande aard. De FIFA wordt hier net als ontelbare organisaties wereldwijd mee geconfronteerd.”

Intussen verwacht FIFA-voorzitter Gianni Infantino dat er na de hack vertrouwelijke informatie zal worden vrijgegeven. Zo kreeg de FIFA van verschillende media al vragen op basis van informatie die de Wereldvoetbalbond liever intern houdt. “We hebben telkens die vragen beantwoord”, verklaarde Infantino volgens het persagentschap AP. “In mijn job heb ik discussies, wissel ik documenten, ontwerpen en ideeën uit over heel veel onderwerpen. Als ik gewoon in mijn kamer moet blijven en met niemand mag spreken en niets mag doen, hoe kan ik dan mijn job goed uitvoeren?”

Het Amerikaanse departement van Justitie en de FBI verklaarden eerder deze maand dat de Russische inlichtingendienst verantwoordelijk was voor het hacken van FIFA-gegevens in 2016. Op die manier raakten onder meer laboresultaten bekend.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Coulier

  Tja wie vertrouwelijke info heeft, gebruikt best geen Windows(server). Daar lopen de betere hackers zo maar binnen rond die zogezegde waterdichte beveiligingen... Feit! ;-)

 • Peeters Freddy

  De FIFA is in maart gehackt en nu maken ze dat bekend, heeft het mischien iets te maken met het Belgische voetbalschandaal ?, het zou mij niet verwonderen.

 • Luke Vincke

  Bedoelt ie dat de vuile was zal naar buiten komen?

 • Maurice Keukelaers

  Nu recent duidelijk is geworden wat een puinhoop het Belgische voetbal is, kan men zich afvragen wat dat op het niveau FIFA moet zijn. Het gaat allemaal om heel veel geld (veel te veel geld) en dan gebeurt het onvermijdelijke.

 • gustaaf carpels

  Uiteraard de omkoop mails zullen naar boven komen welke andere vertrouwelijke zaken Hebben ze daar