FIFA geeft plaatsvervanger van Platini een boete

Angel Maria Villar Llona is ook Spaans bondsvoorzitter.
EPA Angel Maria Villar Llona is ook Spaans bondsvoorzitter.
Angel Maria Villar Llona, plaatsvervanger van Michel Platini aan het hoofd van de UEFA, heeft van de FIFA een waarschuwing en een boete van 20.000 Zwitserse frank (23.150 euro) gekregen. Dat besliste de tuchtkamer van de Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond. De Spanjaard wordt gestraft wegens zijn weigering om mee te werken aan het onderzoek van Michael Garcia naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022.

De voorzitter van de Spaanse voetbalbond ontsnapte aan een zwaardere sanctie, zoals een schorsing, omdat hij uiteindelijk toch bereid was tot samenwerking. Villar, één van de vice-voorzitters van de FIFA, is door de schorsing van UEFA-voorzitter Michel Platini momenteel diens voorlopige opvolger.

De FIFA legde verder Jean Guy Blaise Mayolas en Badji Mombo Wantete, respectievelijk vice-voorzitter en secretaris-generaal van de Congolese voetbalbond, een schorsing van zes maanden op. Ze kregen die sanctie wegens het overtreden van de artikels 13 (algemene gedragsregels) en 20 (aanbieden en ontvangen van geschenken en andere voordelen) van de Ethische Code van de FIFA. Beiden waren al voorlopig geschorst en zullen nu nog de resterende 45 dagen van hun sanctie moeten ondergaan.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00