Ex-FIFA-topman blaast 'tsunami' aan onthullingen opnieuw af

Jack Warner.
REUTERS Jack Warner.
Gewezen FIFA-topman Jack Warner (72) heeft zijn 'tsunami' aan onthullingen over de gang van zaken bij de Wereldvoetbalbond, en vooral ook over de handelswijze van voorzitter Sepp Blatter, opnieuw afgeblazen.

"Ik heb dertig jaar met hem samengewerkt. Ik weet wat loyaliteit betekent. Als een man op de grond ligt, of ogenschijnlijk op de grond ligt, zal ik hem geen trap na geven. Ik zal hem juist de helpende hand bieden", sprak de onnavolgbare politicus van Trinidad en Tobago.

Amper twee weken geleden kondigde Warner een 'lawine' aan belastend materiaal aan over de FIFA en Blatter. Dat deed de vroegere voorzitter van de Concacaf (Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied) eerder in 2011 ook al. Destijds bleef het echter eveneens bij louter dreigementen.

Warner geldt als een sleutelfiguur in het omvangrijke corruptieschandaal bij de FIFA. De Amerikaanse justitie heeft om zijn uitlevering gevraagd. Warner is in eigen land na de betaling van een borgsom van ruim twee miljoen euro inmiddels weer vrijgelaten.

REUTERS
AP