Deze flauwe grap kost perschef FIFA zijn job

Walter de Gregorio, voormalig perschef van FIFA.
REUTERS Walter de Gregorio, voormalig perschef van FIFA.
Walter de Gregorio, perschef van de wereldbond FIFA, heeft met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd. Een officiële reden voor zijn vertrek kwam er niet, maar volgens de BBC zou de aanleiding een openlijke mop rond het recente FIFA-schandaal geweest zijn.

Perschef Walter de Gregorio van de wereldbond FIFA heeft met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd. Hij bekleedde de afgelopen vier jaar deze hoge post. De FIFA geeft geen reden op voor het vertrek van de woordvoerder, maar volgens de BBC heeft een grap, die hij maakte op de Zwitserse televisie, zijn ontslag ingeleid. De Gregorio vertelde in een talkshow de volgende mop: "De voorzitter van de FIFA, de secretaris-generaal en het hoofd communicatie zitten met zijn drieën in een auto. Wie rijdt? De politie."

De FIFA is verwikkeld in een omvangrijk omkoopschandaal. De Gregorio had eind mei de ondankbare taak een persconferentie te geven na de aanhouding van zeven officials in een hotel in Zürich, kort voor de voorzittersverkiezing van de FIFA. Hij beweerde daar dat de inval van de politie en het onderzoek van de Amerikaanse FBI deel uitmaakten van een sanering, waartoe de wereldvoetbalbond zelf het initiatief had genomen.