"Opvolger Blatter wordt op 16 december verkozen"

REUTERS

Het rijk van FIFA-voorzitter Sepp Blatter is op 16 december voorbij. Volgens de Britse zender BBC heeft de Wereldvoetbalbond die dag in Zürich een buitengewoon congres gepland, waarop ondermeer een nieuwe FIFA-voorzitter zou worden gekozen. Net zoals vorige maand, toen Blatter verkozen werd voor een vijfde ambtstermijn, krijgen de 209-leden FIFA-leden de mogelijkheid om de opvolger van de 79-jarige Zwitser aan te duiden.

Blatter stelde vorige week dinsdag, vier dagen na zijn herverkiezing, zijn mandaat als FIFA-voorzitter ter beschikking. De Zwitser gooide de handdoek nadat diverse corruptiezaken rond de Wereldvoetbalbond aan de oppervlakte kwamen. De Jordaanse prins Ali, die van Blatter verloor bij de vorige verkiezingen, heeft zich opnieuw kandidaat gesteld voor het ambt van FIFA-preses.

In een reactie liet de FIFA intussen weten dat ze in juli een buitengewone vergadering van het Uitvoerend Comité op de agenda heeft voorzien. De exacte datum daarvoor is volgens een woordvoerder nog niet bekend. Tijdens die vergadering zou dan een datum voor de voorzittersverkiezingen worden vastgelegd.