"Maradona gaat zelf voor presidentschap van FIFA"

PHOTO_NEWS
Diego Maradona gaat zich zelf kandidaat stellen voor het presidentschap van de FIFA. De legendarische Argentijnse voetballer wil de opvolger worden van Sepp Blatter, zo meldt de Uruguayaanse journalist en schrijver Victor Hugo Morales op zijn Twitteraccount.

Morales meldde dat hij Maradona gisteravond had gebeld om te informeren naar de gezondheidssituatie van zijn vader. "Hij vertelde me dat hij zich meldde in de race om de opvolging van Blatter en vroeg me dat niet geheim te houden. 'Ik ben een kandidaat', waren zijn woorden."

De president van Venezuela, Nicolas Maduro, suggereerde eerder deze maand al dat de 54-jarige Diego Maradona de volgende FIFA-president zou worden. Zelf zei Maradona twee weken geleden dat hij een gooi wilde doen naar het vice-presidentschap. "Maar dan moet wel de juiste man aan het roer staan. Als bijvoorbeeld prins Ali de nieuwe preses wordt, heb ik een goede kans vicevoorzitter te worden", zei Maradona in een gesprek met de Argentijnse televisie.

"Corrupte speeltuin"
Maradona toonde zich in het recente verleden een fel tegenstander van de huidige aanpak van de FIFA. In een paar harde verbalen aanvallen noemde hij de wereldvoetbalbond onder meer "een corrupte speeltuin".

Maradona zou de vijfde zijn die zich kandidaat stelt, na Blatter-uitdager prins Ali, die nu wéér in beeld is, de Franse oud-voetballer David Ginola, de Braziliaanse oud-Brazilië-vedette Zico en Musa Bility, de voorzitter van de voetbalbond van Liberia.