"Intern onderzoek FIFA naar corruptie"

Sepp Blatter is geen verdachte in het onderzoek.
afp Sepp Blatter is geen verdachte in het onderzoek.
De wereldvoetbalbond FIFA laat een intern onderzoek uitvoeren naar corruptie binnen de organisatie. Dat meldde persbureau Reuters vandaag op basis van twee bronnen die anoniem willen blijven. De Amerikaanse en Zwitserse justitie doen momenteel ook onderzoek naar corruptie en omkoping binnen de mondiale voetbalorganisatie. In mei werden voorafgaand aan de voorzittersverkiezing van de FIFA veertien mensen opgepakt in deze zaak, onder wie negen voetbalofficials.

De FIFA heeft het beroemde Amerikaanse advocatenkantoor Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan niet alleen ingeschakeld om zijn belangen te verdedigen in het Amerikaanse en Zwitserse onderzoek, maar ook om intern onderzoek te doen. De wereldvoetbalbond heeft volledige medewerking toegezegd aan justitie in de Verenigde Staten en Zwitserland.

Aftredend voorzitter Sepp Blatter is geen verdachte in beide zaken, hoewel zijn naam toch veelvuldig in verband is gebracht met corruptie. De 79-jarige Blatter werd op 29 mei herkozen, maar maakte enkele dagen later bekend zijn functie neer te leggen. Op 26 februari wordt zijn opvolger gekozen.