Ga naar de mobiele website
^ Top

FIFA: "Toestand Braziliaanse WK-stadions zorgwekkend"

afp
Uit een studie van de Wereldvoetbalbond (FIFA) blijkt dat de toestand van de stadions voor het WK 2014 in Brazilië kritiek is. De studie werd maandag gepubliceerd in de Braziliaanse krant 'Folha'.

Volgens het rapport lijken de stadions van Manaos, Cuiaba, Porto Alegre, Curitiba en Sao Paulo niet op tijd af te geraken, terwijl er in dat van Natal te weinig ruimte is in geval van problemen. In Cuiaba en Manaos spreekt het rapport over een gemiddeld risico, in het geval van Curitiba en Porto Alegre is het een laag risico. Uit de studie blijkt dat gemiddeld 34,4 procent van elk stadion af is, op twee jaar voor de start van het WK.

"Voor de Confederations Cup in 2013 ziet het er nog somberder uit", gaat het rapport verder. "De FIFA constateert dat er vertragingen zijn in drie van de vier stadions waar er gespeeld moet worden." Vooral het stadion in Recife zorgt voor kopzorgen. De vertragingen daar zullen moeilijk te overwinnen zijn voor de start van de Confederations Cup, van 15 tot 30 juni 2013.

Nog volgens Folha heeft de FIFA vooral kritiek op de bureaucratie en de politieke rompslomp bij de procedures in Brazilië. Ze erkennen wel dat de regering van Dilma Rousseff inspanningen doet om de werken te versnellen.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug