Fenomenaal staaltje fair play: Marcelo “El Loco” Bielsa verplicht zijn spelers om tegenstander te laten scoren

Action Images
Van een krankzinnig scenario gesproken. Sheffield United promoveert naar de Premier League dankzij een tumultueus gelijkspel tussen Leeds en Aston Villa (1-1). 

Leeds United, onder leiding van Marcelo Bielsa, moest vandaag winnen van Aston Villa om nog een waterkans te hebben op rechtstreekse promotie naar de Premier League. Leeds kwam op voorsprong toen de Ivoriaan Jonathan Kodjia geblesseerd op de grond lag, waarop coach Bielsa zijn spelers de opdracht gaf Aston Villa de gelijkmaker te laten maken. Een onwaarschijnlijk staaltje fair play van "El Loco", gezien wat er op het spel stond.

Beide teams komen elkaar mogelijk nog tegen in de finale van de promotiewedstrijden te Wembley in mei. De “Blades” hebben, als tweede in de stand, vijf punten voorsprong op Leeds, dat derde staat, met nog slechts één speeldag te gaan. Sheffield is zo samen met Norwich zeker van de promotie naar de Premier League. De club degradeerde in 2011 nog naar de derde divisie en steeg pas vorig seizoen terug naar de Championship.

Action Images
Action Images6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Dierckx

  Hier ging het om een echte blessure. Er wordt echter veel te veel misbruik gemaakt van deze fair play regel. Spelers beginnen over de grond te rollen, hopend dat de tegenstander stopt met spelen.

 • Isabelle Maes

  De speler in kwestie is meteen gewisseld geweest. Het was niet zomaar gaan liggen...

 • Peet V gilst

  als ik de reacties zie na de 1-1 geloof ik niet dat het gewaardeerd werd , het gemor bleef doorgaan. Dus zo sportief als av was zo onsportief zijn dan weer de reacties van leeds...jammer. btw , t spel ligt pas stil als de scheids fluit of de bal over n lijn is gegaan , niet wanneer n speler gaat zwaaien...t zal ze leren om niet zo snel te gaan liggen.

 • Natacha Verpoort

  fair play zoals het moet!

 • Steven van Nimwegen

  Er moet juist niets stilgelegd worden, voetballen moet ge doen. Als iemand de bal moet uittrappen is het de ploeg dan maar van de 'gevallen' speler. En zolang de andere ploeg de bal heeft en de scheids niet beslist van het spel stil te leggen, moet je verder spelen. Op dat niveau gaat het om de knikkers. Onsportief? Dat is met komedie op de grond gaan liggen ook!