Fenerbahçe maakt weg vrij voor komst van Phillip Cocu

ANP Pro Shots
Fenerbahçe heeft de weg vrijgemaakt voor de komst van Phillip Cocu. De Turkse topclub maakte vandaag bekend dat trainer Aykut Kocaman vertrekt.

"Na een aantal gesprekken en evaluaties zijn we tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een nieuwe aanpak", zegt Ali Yildirim Koç, de nieuwe voorzitter van Fenerbahçe. Koç heeft Cocu bovenaan zijn verlanglijst staan als nieuwe hoofdtrainer. De Turken meldden zich afgelopen week bij PSV. Het contract van Cocu in Eindhoven loopt nog één jaar door. "Fenerbahçe is aan zet, zij moeten er met PSV uit komen om toestemming te verkrijgen over een doorlopend contract", meldde algemeen directeur Toon Gerbrands zaterdag.

Fenerbahçe eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Turkse competitie, drie punten achter stadsgenoot Galatasaray. De club uit Istanboel, die in 2014 voor het laatst kampioen werd, gaat de voorronde van de Champions League in.

Cocu is sinds de zomer van 2013 hoofdcoach bij PSV. De 47-jarige ex-international behaalde met de Eindhovense club drie landstitels. Met Mark van Bommel staat al een mogelijke opvolger van Cocu klaar bij PSV. Van Bommel heeft nu het hoogste juniorenteam (onder 19 jaar) onder zijn hoede. Hij werkt momenteel als assistent van zijn schoonvader Bert van Marwijk op het WK, waar ze Australië onder hun hoede hebben.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.