Fellaini wil volgend seizoen schitteren op 'Old Trafford'

Fellaini had met twee assists een mooi aandeel in de 3-1-overwinning van Manchester United tegen Hull City.
AFP Fellaini had met twee assists een mooi aandeel in de 3-1-overwinning van Manchester United tegen Hull City.
Marouane Fellaini had zich zijn eerste seizoen bij Manchester United ongetwijfeld anders voorgesteld. De Rode Duivel trok aan het einde van de zomermercato 2013 voor 32,5 miljoen euro van Everton naar 'Old Trafford' maar kon de hoge verwachtingen nog niet inlossen. Tot overmaat van ramp werd zijn mentor David Moyes enkele weken geleden op de keien gezet. In de Britse krant 'The Telegraph' blikt onze landgenoot terug maar kijkt hij vooral ook vooruit naar volgend seizoen, dan wil hij potten breken.

Fellaini moet een zucht van verlichting geslaakt hebben na zijn prima wedstrijd tegen Hull City van afgelopen dinsdag. De oud-middenvelder van Standard had met twee assists een mooi aandeel in de 3-1 zege van Manchester United en scoorde punten bij interimcoach Ryan Giggs. De Rode Duivel heeft een moeilijk seizoen achter de rug waarin hij niet kon brengen wat van hem verwacht werd, dat beseft hij zelf maar al te goed. "Het was moeilijk voor mij want ik had twee maanden voorbereiding met Everton achter de rug. Ik wist niet of ik nu naar Manchester zou trekken of niet. Ik wilde echter mijn transfer afdwingen en dus tekende ik toch. Het bezorgde me heel wat stress maar uiteindelijk was ik gelukkig met mijn keuze."

Wanneer Fellani zijn eerste jaar bij 'The Red Devils' beschrijft, heeft hij het ook over zijn al vroeg in het seizoen opgelopen polsblessure in het duel  met Shakhtar Donetsk in de groepsfase van de Champions League. Het was pas oktober en hij was nog maar toe aan zijn derde wedstrijd, een absolute domper dus. "Ik moet fit zijn om goed te kunnen zijn. Ik kan wel spelen met een blessure maar fysiek heeft dat een impact. Ik was drie maanden buiten strijd en dat was een moeilijke periode voor mij. Je wilt absoluut bij het team blijven en het is erg hard om de jongens te zien spelen als je er zelf niet bij bent."

De poulain van de intussen de laan uitgestuurde David Moyes, het was de Schot die ook een grote rol speelde in zijn transfer, wil echter niet blijven hangen in het verleden en ziet de toekomst hoopvol tegemoet. "Als het seizoen straks afgelopen is, begin ik meteen aan mijn voorbereiding op volgend seizoen. Reken er maar op dat het goed zal zijn! Ik wil absoluut tonen wat ik in mijn mars heb."