Fellaini en zijn vader winnen UnitedHumans award 2015

Fellaini en zijn vader worden in maart nog in de bloemetjes gezet
Photo News Fellaini en zijn vader worden in maart nog in de bloemetjes gezet
Rode Duivel Marouane Fellaini heeft samen met zijn vader Abdellatif de UnitedHumans award 2015 voor wederzijds respect gekregen. Dat beide laureaten zich maatschappelijk engageren, zonder daarbij de schijnwerpers op te zoeken, is voor de jury reden genoeg om hen de UnitedHumans award te overhandigen, zo luidt het persbericht vandaag.

UnitedHumans is een foundation die gesticht werd in 2009 om het draagvlak voor wederzijds respect te vergroten. Dat doet de organisatie door samen te werken met scholen, zegt voorzitter Dirk Van Huychem.  Marouane en Abdellatif kregen de award reeds overhandigd, maar worden nog eens in de bloemetjes gezet in maart 2016. Die viering wordt momenteel in elkaar gestoken door 120 leerlingen uit vijf verschillende scholen. Vader en zoon Fellaini zullen als laureaten van deze award het ambassadeursschap van UnitedHumans voor wederzijds respect uitdragen, zegt Van Huychem.

De scholen die zich engageren om samen te werken met UnitedHumans gaan het engagement aan om wederzijds respect als rode draad doorheen hun schoolcurriculum te gebruiken. "In tegenstelling tot de Verenigde Naties, die de boodschap van respect en verdraagzaamheid top-down proberen over te brengen, werken wij via de scholen bottom-up", aldus Van Huychem.

Momenteel lopen er gesprekken met de Koning Boudewijnstichting om het project onder KBS-vleugels verder uit werken, geeft de voorzitter nog mee.  Vorig jaar reikte UnitedHumans voor het eerst de award uit. Toen waren de choreografen Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet te laureaten.