Fellaini behoedt pover United van FA Cup-blamage

AP
Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Manchester United heeft zich bij derdeklasser Preston North End weten te plaatsen voor de kwartfinales van de FA Cup. De Mancunians, die er lang helemaal niks van bakten, kwamen kort na rust op achterstand na een doelpunt van Scott Laird, maar toen schoten de 'sterren' van Louis Van Gaal wakker. Herrera stelde gelijk, Fellaini boog de scheve situatie uiteindelijk helemaal om. In het absolute slot dikte Rooney nog aan vanop de stip: 1-3.

De underdog kwam in het eigen sfeervolle stadion Deepdale vlak na rust zelfs op voorsprong, toen Scott Laird doelman David De Gea passeerde. ManUnited, met Fellaini maar zonder Januzaj, kwam na 65 minuten wat fortuinlijk op gelijke hoogte. Ander Herrera schoot raak, al betwiste Preston de goal omdat Wayne Rooney in de baan van het schot zou hebben gestaan.

Zelfs toen Marouane Fellaini vlak daarna de 1-2 maakte, drong Preston nog aan. Rooney besliste het duel uiteindelijk vlak voor tijd door een strafschop raak te schieten, na zelf gewillig te zijn gaan liggen. Soit, in de volgende ronde zal het anders moeten voor United, want in het weekend van 7 en 8 maart volgt een duel tegen bekerhouder Arsenal. Ook Aston Villa, waar Ron Vlaar en Leandro Bacuna spelen, treft in West Bromwich Albion een ploeg uit de Premier League. Liverpool neemt het thuis op tegen het één divisie lager spelende Blackburn Rovers, terwijl 'cupfighter' Bradford City Reading treft. Bradford speelt op het derde niveau en schakelde onder meer Chelsea en Sunderland uit. Reading speelt een divisie hoger.

AP
AP
GETTY
REUTERS

Resultaat van de maandag uitgevoerde loting voor de kwartfinales van de Engelse FA Cup. De wedstrijden worden in het weekend van 7 en 8 maart gespeeld:

Liverpool - Blackburn (D2)

Bradford (D3) - Reading (D2)

Manchester United - Arsenal

Aston Villa - West Bromwich .

EPA
GETTY
REUTERS
REUTERS