Fans van Barcelona kiezen fraaiste goal uit clubgeschiedenis, en u mag twee keer raden wie de hoofdvogel afschiet

AFP
De supporters van FC Barcelona hebben de mooiste goal uit hun clubgeschiedenis gekozen. Hoeft het u te verbazen dat Lionel Messi met die eer aan de haal ging? Zijn solo tegen Getafe in 2007 kwam als winnaar uit de bus. Ook op nummers twee en drie pronkt een beauty van Messi. 

Eerder werden er honderd goals gereduceerd tot twee kanshebbers. Het was Messi versus... Messi. De fans van de Catalaanse grootmacht konden tot vandaag kiezen tussen twee verbluffende solo’s. Enerzijds was er de geniale actie mét wapperende haren vanop de middenlijn in het Copa del Rey-duel tegen Getafe, intussen twaalf jaar geleden. De treffer deed en doet nog steeds denken aan de goal van Diego Maradona tegen Engeland op het WK van 1986. Maar de uitdager was een al even magische solo uit 2015 tegen Athletic Bilbao, ook al in de Spaanse beker. Messi dribbelde vier tegenstrevers tureluurs en besloot nadien fijntjes in de korte hoek. 

Uiteindelijk kwam het doelpunt uit 2007 als winnaar uit de bus. Op de koop toe palmde ‘De Vlo’ het hele podium in, want zijn goal uit El Clásico in het seizoen 2010/11 werd tot derde mooiste doelpunt uit de geschiedenis van Barça gekozen. In totaal brachten liefst 500.000 fans hun stem uit. Een dankwoordje van de meester himself was op het Twitteraccount van de Blaugrana dan ook zeker op zijn plaats. 

AP9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Piet Bataillie

  Dit is kunst ! Hoort in het MOMA in New York.

 • Carlos Simonis

  Zo kent men (lees ik hier) enkele mooie acties van sommige grote voetballers, alleen die van Messi zijn bijna niet te tellen, en dat al 12 jaar lang op topniveau.

 • Marc huybrechts

  De aller aller grootste van deze planeet

 • Jean Emare

  Hmm.. die van Ronaldinho.. mag er ook best wezen. Allicht mensen die hun geschiedenis niet kennen. Niettegestaande een pareltje!

 • Rudy Mestdag

  Hij is met voorsprong de beste voetballer ter wereld .