Fans van Ajax en Rapid Wien raken opnieuw slaags: 19 arrestaties

anp
De politie heeft gisteravond in de binnenstad van Amsterdam negentien voetbalsupporters aangehouden. Dat gebeurde nadat fans van Ajax en Rapid Wien slaags met elkaar waren geraakt, meldde de politie vandaag.

De vechtpartijen vonden plaats op de Wallen en voor het Centraal Station. De totale groep bestond uit dertig tot vijftig voetbalsupporters. Bij beide confrontaties greep de politie in en werden er arrestaties verricht. Het gaat om dertien Oostenrijkers en zes Ajax-fans, verklaarde een woordvoerder van de politie. Een supporter van Ajax liep een hoofdwond op. Bij een valpartij raakte een politieman aan beide armen gewond. Alle verdachten zitten nog vast.

Vanavond wordt in de Amsterdam ArenA de terugwedstrijd tussen Ajax en Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League afgewerkt. De wedstrijd begint om 20.15 uur.

Vorige week woensdag vond in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de eerste Champions League-wedstrijd plaats tussen Rapid Wien en Ajax. Rond het duel, dat eindigde in 2-2, arresteerde de Oostenrijkse politie tien aanhangers van Ajax. Ze probeerden met geweld het afgezette uitvak uit te komen en vielen daarbij agenten aan. Twee politiemensen raakten toen gewond.

ANP