Fans gooien vuurwerkbom naar ballenjongen, die in tranen moet wegvluchten

Screenshot
Het duel in de Nederlandse tweede klasse tussen FC Den Bosch en FC Dordrecht is vanavond na ongeveer een halfuur even stilgelegd. De harde kern van de thuisploeg ging ondanks waarschuwingen door met het gooien van vuurwerk.

Een ballenjongen moest met betraande ogen en suizende oren een veilig onderkomen zoeken nadat een vuurwerkbom vlak bij hem tot ontploffing kwam. De zichtbaar aangedane jeugdspeler werd in de catacomben door zijn ouders opgevangen en maakt het naar omstandigheden redelijk.

Voor arbiter Siemen Mulder was dat pijnlijke incident de aanleiding om de wedstrijd te onderbreken. De fans van Den Bosch bleven echter in de weer met vuurwerk. Daarop besloot de scheidsrechter beide teams naar de kleedkamer te sturen. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van FC Den Bosch. Na een pauze van een kwartier hervatte Mulder de wedstrijd.

Opvallend: bij het begin van de tweede helft werd de partij voor de tweede keer stilgelegd. Op de tribune bleek een man onwel geworden. Hij kreeg meteen eerste hulp. De scheidsrechter moest de reanimatie afwachten voordat de tweede helft alsnog kon beginnen. De toeschouwer werd, ogenschijnlijk bij bewustzijn, per brancard van de tribune gehaald. Uiteindelijk eindigde het rumoerige duel op 1-0.