Familie van vermiste piloot van vliegtuigje met Sala smeekt om fondsen na stopzetten zoektocht

gofundme
De familie van David Ibbotson (59), de piloot van het vliegtuigje waarmee Emiliano Sala verongelukte, heeft een wanhopige oproep gedaan naar fondsen om de zoektocht naar hun geliefde te kunnen voortzetten. 

Terwijl het lichaam van Sala in het wrak van de Piper Malibu werd aangetroffen en nadien geborgen, is Ibbotson bijna drie weken na de fatale crash nog altijd vermist. De zoektocht naar de piloot werd stopgezet door de slechte weersomstandigheden. De zoektocht kost echter ook geld, véél geld. Op de website GoFundMe, een internetplatform voor crowdfunding, lanceert de familie van Ibbotson nu een oproep om financiële steun.

“Help alsjeblief om David Ibbotson thuis te brengen en hem het afscheid te geven dat hij verdient”, luidt het. “Als familie vertrouwen wij op mensen met een goed hart die ons de noodzakelijke fondsen willen bezorgen om onze geliefde papa, echtgenoot en zoon terug te brengen. We proberen deze tragedie en het verlies van twee fantastische mensen een plaats te geven. Te moeten horen dat de zoektocht nu is stopgezet, maakt voor ons deze tragische periode enkel maar erger. Het is een ondraaglijke gedachte dat David zich ergens alleen bevindt. We willen dat hij naar huis komt, zodat we hem zijn laatste rustplaats kunnen geven.”

Vanochtend had de familie van Ibbotson een kleine 30.000 euro verzameld. Om de zoektocht met gespecialiseerde apparatuur te kunnen bekostigen, is ruim 340.000 euro nodig.

AP7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • christophe laporte

  Ze moesten het lichaam van Sala vinden voor de verzekering. Zoveel is duidelijk. Nu het 100% zeker is dat die jongen dood is kunnen de ploegen en hun verzekeringen ruzie beginnen maken over de 18 miljoen euro van de transfer. Die piloot was jammer genoeg voor de familie nooit interessant genoeg om naar te zoeken voor die ploegen.

 • Karin Godin

  Al van in het begin was het blijkbaar belangrijker om te zoeken naar die voetballer, want er werd nooit iets over de piloot gezegd tijdens de zoektocht. Erg voor de familie.

 • DIRK VANGOSSUM

  Een zeemansgraf is een waardig graf. Ook om afscheid van te nemen. Wie weet geeft de zee ooit het lichaam terug.

 • Pieter Verhulst

  Als je deftig tegen een bal kan stampen ben je meer waard dan wanneer je een vliegtuigje kan besturen. Bizarre wezens mensen maar dat komt ervan als je alles herleidt tot een simpele geldelijke waarde.

 • Joske Vermeulen

  Alles voor een voetballer, maar een gewone mens telt niet

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00