Familie van Sala zamelde al 182.000 euro in en gaat nu zelf op zoek naar vermiste Argentijn, PSG-middenvelder schonk grote som

EPA
De familie van Emiliano Sala heeft vandaag de zoekactie naar de vermiste Argentijnse voetballer hervat, dit dankzij geld dat online werd ingezameld. Dat staat te lezen op een aan Sala gewijde pagina op de website gofundme.com en werd aan het persagentschap AFP bevestigd door Maria José Sottini, een vriendin van Romina Sala, zus van de voetballer.

Sala werd maandagavond met een vliegtuigje overgebracht van Nantes naar Cardiff, maar het toestel verdween boven zee van de radar. De zoekactie naar de vermiste voetballer en de piloot werd donderdag stopgezet, tot onvrede van onder meer de familie. Gisterennamiddag riep de familie op geld over te maken om de zoektocht toch voort te zetten.

Intussen werden daarvoor twee schepen ingeschakeld, dankzij de meer dan 182.000 euro die nu al bijeengebracht is. Een gift van 25.000 euro staat op naam van PSG-middenvelder Adrien Rabiot. Een opgestarte petitie, met de vraag aan de autoriteiten om de zoekactie te hernemen, telt al meer dan 82.000 handtekeningen. 

Romina Sala, de zus van Emiliano.
AFP Romina Sala, de zus van Emiliano.
Photo News
REUTERS1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • MO Van acker

    echt, 17 miljoen en geld moeten inzamelen, wel triestig zo een jong leven