Falende videoref beslist titelstrijd in Australië, twee spelers die band met Club Brugge hebben de pineut

rv
Niemand minder dan de videoref heeft het voorbije weekend beslist over de afloop van de Australische titelstrijd. 'Gefundenes Fressen' voor de criticasters van de VAR, maar wat gebeurde er nu juist in de finale van de play-offs down under?

Kosta Barbarouses, speler van Melbourne Victory, scoorde al na negen minuten de winnende treffer op aangeven van ploegmaat James Donarchie. Die laatste stond echter buitenspel, duidelijk zichtbaar voor de tv-kijkers, maar niet voor de videoref. Seconden voor het doelpunt viel namelijk de verbinding weg. Daardoor beschikte de videoref niet over de beelden en nodige herhalingen. Een anti-climax natuurlijk als dat gebeurt in het allesbeslissende duel om de titel.

"We zijn erg teleurgesteld door deze storing van de technologie", zegt competitiebaas Greg O'Rourke. "Het is dit seizoen maar één keer voorgekomen dat het systeem faalde, maar het gebeurde wel op het meest cruciale moment."

Newcastle Jets, tegenstander van Melbourne Victory in de finale, werd zo de pineut van het weekend. Pikant detail: bij de Australische club stonden twee spelers aan de aftrap die een band hebben met Club Brugge. Ronald Vargas speelde van 2008 tot 2011 voor blauw-zwart (waarna hij naar Anderlecht verkaste). Riley McGree, vorige zomer weggehaald bij Adelaide United, werd door Club eind 2017 uitgeleend aan Newcastle Jets. Akelig voorteken?

Ronald Vargas in actie tijdens de titelmatch.
Getty Images Ronald Vargas in actie tijdens de titelmatch.
Getty Images4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gabriel Daniels

  Zelfs de hetze tegen Brugge loopt tot in Australië!

 • Philip Maes

  Verschil is dat hier de VAR zelf faalt en fout op fout maakt, zodanig zelfs dat de titelstrijd ook duidelijk beslissend wordt beïnvloed in het nadeel van met name Club Brugge.

 • David Beullens

  Oei, nog een complot

 • Merlijn Truyts

  De VAR faalde niet, de technologie wel.