Ex-voetballer Ginola herstelt goed van zware hartoperatie

AFP
De Franse voormalige voetballer David Ginola herstelt momenteel in een ziekenhuis in Monaco van een vierdubbele bypassoperatie, nadat hij donderdag geveld werd door hartritmestoornissen. Ginola is tevens bij bewustzijn, zo heeft zijn behandelende arts bekendgemaakt.

De 49-jarige Ginola kreeg gisterennamiddag in het Franse Mandelieu af te rekenen met zware hartritmestoornissen terwijl hij een voetbalwedstrijd aan het spelen was.

"Ginola kreeg onmiddellijk na zijn malaise hartmassage," laat het ziekenhuis in een communiqué weten. "Brandweerlui hebben hem dan met behulp van een defibrillator verder geholpen, waarna hij per helikopter overgebracht is naar het ziekenhuis van Monaco. Het werd dadelijk duidelijk dat Ginola er erg aan toe was. Daardoor besloten de artsen hem onmiddellijk te opereren. De operatie, uitgevoerd door professor Dreyfus en zijn ploeg, duurde zes uur en is naar wens verlopen. Gezien de omstandigheden gaat het op dit moment goed met hem. Hij is nu bij bewustzijn en moet nog tien dagen in het ziekenhuis blijven. Daarna kan hij snel weer zijn oude leven opnemen."