Ex-Rode Duivel Mudingayi tekent contract bij Cesena

PHOTO_NEWS
Voormalig Rode Duivel Gaby Mudingayi zal voortaan het truitje van het Italiaanse Cesena dragen. De eersteklasser meldt vandaag op zijn website dat de middenvelder een contract heeft getekend dat hem tot het einde van het seizoen aan de club verbindt. Bij zijn nieuwe club zal Mudingayi met rugnummer 26 spelen.

Bij de nummmer voorlaatst uit de Serie A moet Mudingayi zijn carrière nieuw leven inblazen. Sinds zijn contract bij Inter Milaan in juni 2014 afliep zat de 33-jarige verdedigende middenvelder immers zonder werkgever. Sinds eind oktober trainde de Congolese Belg mee met de Spaanse eersteklasser Elche, maar hij kon er uiteindelijk geen contract versieren.

Mudingayi, die 17 interlands op zijn actief heeft staan, begon zijn carrière bij Union Sint-Gillis en trok in 2000 naar AA Gent. In 2003 begon hij bij Torino aan een Italiaans avontuur dat hem later ook langs Lazio, Bologna en ten slotte ook Inter Milaan leidde.

Cesena, met vijftien punten uit 22 duels negentiende en voorlaatste in de stand in de Serie A, ontvangt zondag op speeldag 23 landskampioen en competitieleider Juventus.