Ex-ploegmaat van Cristiano Ronaldo: "Zeg gewoon 'nee' als hij vraagt om naar zijn huis te komen"

Cristiano Ronaldo.
AFP Cristiano Ronaldo.
Dé man van de eerste speeldag op het WK is niet Romelu Lukaku of Harry Kane, maar wel Cristiano Ronaldo. De Portugees scoorde drie keer tegen Spanje in wat voorlopig ook de meest beklijvende partij van deze Wereldbeker was. Ronaldo is inmiddels 33, maar 'CR7' blijft de glansprestaties opstapelen. En dat is geen toeval volgens Ronaldo's ex-ploegmaat Patrice Evra.

De 37-jarige Evra, die tijdens het WK fungeert als analist voor het Engelse ITV en mag vertrekken bij West Ham United, speelde drie jaar samen met Cristiano Ronaldo bij Manchester United. En op de Britse televisie gaf de Fransman een zeldzame inkijk in de (maniakale) manier van leven van de Portugese superster. "Ik wil één duidelijk advies geven aan iedereen. Als Ronaldo je uitnodigt om bij hem thuis langs te komen, zeg je beter gewoon 'nee'", begon Evra zijn opvallende verhaal.

"Ronaldo vroeg me op een dag om naar zijn huis te komen na een training. Ik stemde toe, maar was echt heel moe. We zouden eerst iets eten en op de tafel stond wat kip, sla en water.  We begonnen te eten en ik dacht dat het hoofdgerecht wel zou volgen. Maar er kwam niks. Ronaldo at zijn bord leeg, stond op en begon wat te voetballen. Ik wilde nog wat eten, maar Ronaldo wilde een balletje trappen. En dat deden we dan ook."

"'Kom, we gaan zwemmen', zei Ronaldo dan al snel. Ik ging opnieuw akkoord en na een tijdje in de jacuzzi en de sauna had ik het echt wel gehad. 'Zijn we hier om te sporten, of gewoon om samen iets te eten', vroeg ik aan Ronaldo. Hij lachte eens. Maar om die reden zou ik iedereen dus aanraden om 'nee' te zeggen als hij je uitnodigt bij hem thuis. Hij is een machine en wil nooit stoppen met trainen."

Evra en Ronaldo waren drie jaar lang ploegmaats bij Manchester United.
AFP Evra en Ronaldo waren drie jaar lang ploegmaats bij Manchester United.

Tafeltennis

Dat Ronaldo een geboren winnaar is die in alles de beste wil zijn, toonde Evra aan met een ander voorbeeld. "Ronaldo speelde ooit een partijtje tafeltennis tegen Rio Ferdinand. De voormalige verdediger versloeg Ronaldo voor de ogen van alle ploegmaats en we begonnen allemaal te schreeuwen. Dat maakte Ronaldo kwaad. Hij stuurde zijn neefje daarom naar een sportwinkel om een pingpongtafel te kopen en trainde thuis twee weken als een gek. Daarna daagde hij Ferdinand uit voor een nieuwe wedstrijd en Ronaldo versloeg hem waar iedereen bij was. Da's Ronaldo ten voeten uit. Daarom ben ik niet verrast dat hij nog een Gouden Bal wil winnen, of dat hij op zijn 33ste het WK nog op zijn palmares wil brengen."

Morgen speelt Ronaldo zijn tweede match op dit WK. Hij neemt het om 14 uur met Portugal op tegen Marokko in het Luzhniki-stadion in Moskou.

AFP
AFP



55 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • didier de coster

  marc camp aub hé, doe ne keer normaal als ge commentaar geeft , ronaldo is gewoon ne echte topper , kijk naar zijn cijfers , niemand zal beter doen , kom hé jongen of soms teveel gedronken , da kan ook ; cobw

 • Triz Forlin

  Cristiano Ronaldo is veruit de beste voetballer aller tijden, in een mindere ploeg dan argentinie presteert hij beter dan penassi

 • Chris Molden

  Ik ben Barca fan maar ja Cristiano Ronaldo is gewoon de betere voetballer, hij staat er in de grote wedstrijden.

 • Marc Camp

  Dat er hier zijn die hem een topper vinden, is gewoon om mee te lachen. Niets beter dan eender welke andere voetballen. Het is een palmehouten vent op het veld, laat zich gemakkelijk vallen. Het enige dat hij wel heeft, een hele goede traptechniek. Maar dat is dan ook alles.

 • Chris Deckers

  Wat betreft belastingen en zo: vooraleer je er véél kan ontduiken, heb je er op allerlei manieren ook al véél betaald. Met alle plussen en minnen meegerekend denk ik dat Ronaldo en vele andere rijken toch nog altijd een bijdrage leveren, de overheid aan een plus helpen dus. Als iedere burger zijn overheid aan een plus helpt, zie ik geen probleem. Het ging echter over voetballen, en dat kan Ronaldo wel degelijk.