Ex-ploeggenoot over Hazard: “De meest luie speler waar ik mee speelde”

Eden Hazard tijdens training van Rode Duivels op de rug van Axel Witsel.
BELGA Eden Hazard tijdens training van Rode Duivels op de rug van Axel Witsel.
Dat hij een speelvogel is, wisten we al. John Obi Mikel vertelde in een interview dat Eden Hazard “de meest luie speler is waarmee hij samen speelde”. De twee waren ploegmaats tussen 2012 en 2017.

De voorbije maanden werd hier en daar geklaagd over de conditie waarmee Hazard het seizoen had aangevat bij Real Madrid. “Te zwaar”, volgens sommigen. Mikel suggereert nu dat de conditie van de kleine Belg beter zou kunnen zijn als hij harder zou werken op training. “Hazard heeft een ongelofelijk talent”, aldus de Nigeriaan. “Misschien niet zo goed als Messi, maar hij doet wat hij wilt met een bal aan zijn voet. Hij hield er niet van om hard te trainen. Terwijl wij aan het werken waren, stond hij op ons te wachten tot we klaar waren met trainen. Hij is de meest luie speler waar ik mee samen speelde.”

Mikel sloot af met mooie woorden voor de Belg: “Maar op zondag was hij altijd de beste speler op het veld, het was ongelofelijk.” De middenvelder speelde tussen 2012 en 2017 samen met Hazard bij Chelsea. Samen wonnen ze twee Premier League-titels en één keer de Europa League. De Nigeriaan speelt momenteel voor Trabzonspor in Turkije.

Hazard aan het stuur van golfkarretje samen met Matic, Mikel en Ivanovic.
Photo News Hazard aan het stuur van golfkarretje samen met Matic, Mikel en Ivanovic.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Den Bergh

  Voetballen is een kunst . Marathons lopen niet , dat kan je door veel te oefenen .....

 • Carlos Simonis

  En dan hebben ze hier vaak over Lukaku die lui is, en dit zegt een voetballer die samen met Hazard gevoetbald heeft dus geen supporter. Het is bekend dat Hazard in Engeland altijd op 90% kon voetballen, want die klasse heeft hij. Nu bij Real moet hij op 110% voetballen en dat kost Hazard meer moeite, die pikken daar niet als hij op 90% wilt voetballen. Maar Hazard zal er straks echt staan, hij is van wereldklasse, nu nog laten zien dat hij een heel seizoen op top kan presteren.

 • marion vermoet

  Echt iemand die het durft te zeggen!!!

 • Rudy Vanden Broeck

  En dat is in vele wedstrijden nog steeds te zien.

 • Erik De Smet

  Dat zie je ook op het veld. Buiten zijn sublieme akties, staat hij meer stil dan iemand anders. Het moet inderdaad frustrerend zijn als medespelers op training.