Ex-club Gillet degradeert wegens gebrek aan financiële garanties

AFP
SC Bastia mag van het Nationaal Directoraat voor Beheerscontrole (DNCG) in Frankrijk volgend seizoen niet aantreden in de Ligue 1. Volgens de DNCG kan Bastia de vereiste financiële garanties (1,3 miljoen euro) niet voorleggen. De ex-club van Guillaume Gillet gaat in beroep.

Bastia wilde het tekort wegwerken door de Algerijnse middenvelder Ryad Boudebouz voor 1,7 miljoen euro te verkopen aan Montpellier. De transfer zou in kannen en kruiken zijn, maar de DNCG vindt dat niet voldoende. "Volgens de DNCG moet de financiële overdracht onmiddellijk gebeuren", laat Bastia weten. "Met die beslissing wordt de goede wil en de ernst van de betrokken clubs in twijfel getrokken. Bastia trekt daarom naar de beroepscommissie van de DNCG. De komende uren zullen wij de bewijzen voor de transfer aanleveren."

Bastia, de club waarvoor Guillaume Gillet vorig seizoen op huurbasis aantrad, eindigde op de twaalfde stek in de Franse Ligue 1. Gillet is op dit moment terug bij Anderlecht. Zijn toekomst is voorlopig onduidelijk.