Ex-Bruggeling Wesley zingt én valt in bij Brazilië, maar Messi kaapt de kers op de taart weg

Wesley en Messi.
RV en AFP Wesley en Messi.
Argentinië heeft vanavond in een oefenduel gewonnen van aartsrivaal Brazilië: 1-0. In het King Saud University Stadium in Riyadh (Saoedi-Arabië) was Lionel Messi voor 22.000 toeschouwers de matchwinner. Een retour met glans, want de ster van Barcelona keerde net terug van zijn schorsing van drie maanden. Wesley, ex-spits van Club Brugge, viel vlak voor tijd in en maakte zijn eerste minuten voor de Goddelijke Kanaries. 

Wesley slaagde er niet in om de opener van Messi uit te wissen, al kreeg de 22-jarige Braziliaan daar wel de kans toe. Vlak voor tijd dook hij goed op rond het penaltypunt, maar hij kreeg een voorzet niet onder controle. Het bleef bij 1-0. ‘De Vlo’ had na een klein kwartier de score geopend, wel met een gelukje. De aan Argentinië toegekende strafschop werd eerst nog gemist door Messi. In de rebound schoot hij, die na een schorsing voor het eerst sinds juli terug is bij de Argentijnse ploeg, wél raak: 1-0. Even daarvoor had Gabriel Jesus voor Brazilië al eenzelfde kans om zeep geholpen, door een penalty op hopeloze wijze naast te schieten. 

De laatste twee duels tussen de landen werden gewonnen door de Brazilianen, maar ontmoeting nummer 112 werd op deze manier een prooi voor de Argentijnen. Wesley zal het alvast niet aan z’n hart laten komen, voor hem was zijn eerste selectie én meteen zijn eerste minuten hoe dan ook een droom. Ook al omdat de debutant, die 38 keer scoorde voor blauw-zwart, in de voormiddag een liedje mocht brengen. 

AFP
AFP
AFP
AFP
REUTERS
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.