Evra moet zwaar boeten voor trap in gezicht van supporter: weg bij Marseille, monsterschorsing en 10.000 euro boete

.
rv .
Patrice Evra moet zwaar boeten voor de karatetrap die hij voor het Europa League-duel tegen Vitoria Guimaraes heeft uitgedeeld aan een fan. De  UEFA schorst de Franse linksachter tot 30 juni 2018 voor alle UEFA-gerelateerde wedstrijden én hij moet een boete van 10.000 euro betalen. De ex-speler van onder meer Monaco en Manchester United wordt ook definitief ontslagen door zijn team Olympique Marseille.

"Olympique Marseille en Patrice Evra hebben in onderling akkoord besloten om een einde te maken aan onze samenwerking", schrijft de ex-ploeg van Rode Duivel Michy Batshuayi in een persbericht. "Het contract van de speler is met onmiddellijke ingang ontbonden."

Evra ging begin november, voor de aftrap van de match tegen Vitoria Guimaraes, in de clinch met een meegereisde supporter van Marseille. Na een woordenwisseling verkocht Evra hem een trap in het aangezicht. Daarop werd hij door de scheidsrechter in de catacomben uitgesloten.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Berry Colijn

  Wat is nou 10.000 Euro boete voor zo'n aso met al zijn miljoenen die hij bij elkaar getrapt heeft. Een veel betere boete zou zijn geweest om zo'n hufter voor zijn verdere leven te schorsen!!!! De toeschouwers betalen nog altijd zeer dure kaartjes zodat zulke spelers een flink inkomen hebben!!

 • Roland DeCock

  Waarom mag men op hooligans niet trappen, uzelf niet verdedigen? Voetbal zou gewoon beter worden als de helft van de zogenaamde 'supporters' allemaal een stevige kick zouden krijgen.

 • Eric Van Gestel

  Correcte straf . Zo'n gedrag hoort niet op een voetbalveld , zelfs niet op straat !

 • edwin Lauwereins

  En terecht

 • fred degret

  weer zo'n opgeblazen voetballerke , 10000 boete is nog veel te weinig