Everton kan City geen punten afsnoepen in titelstrijd ondanks goal Lukaku

EPA
Manchester City heeft een nieuwe horde genomen richting titel. Op bezoek bij Everton zette de ploeg van Vincent Kompany een vroege achterstand na een fantastische goal van Barkley recht met twee goals van Dzeko en één van Agüero. De aansluitingstreffer van Lukaku bracht geen soelaas meer voor de thuisploeg en zo is City dé favoriet voor de titel.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Everton. Ross Barkley bracht de thuisploeg op voorsprong met een schitterende krul. De fans van Liverpool juichten al bij de goal van hun grote rivaal, maar lang duurde dat niet. Sergio Agüero, terug in de basis na blessureleed, werd weinig in de weg gelegd en zette de gelijkmaker op het bord.

City ging verder op haar elan en Edin Dzeko kopte de bezoekers op voorsprong. Everton maakte niets meer klaar in de eerste helft en nooit werd Romelu Lukaku in stelling gebracht. Vlak na de pauze hield Joe Hart zijn ploeg recht met een uitstekende reflex op een schot van Steven Naismith, maar luttele seconden later werd er wel gescoord, zij het aan de overkant. Dzeko tikte zijn tweede van de avond simpel binnen en City leek de overwinning op zak te hebben.

Romelu Lukaku bracht met een rake kopbal het vuur terug in de wedstrijd, maar Manchester City hield al bij al makkelijk stand op Goodison Park. Door de overwinning neemt de ploeg van Vincent Kompany de leidersplaats over van Liverpool. Met nog twee speeldagen te gaan heeft City alles in eigen handen om de tweede titel in drie jaar binnen te rijven.

AFP
AFP
EPA
REUTERS