Everton hoeft zich geen zorgen te maken, zegt agent Mino Raiola: "Romelu Lukaku tekent een nieuw contract"

'Big Rom' met zijn manager Mino Raiola.
instagram romelu lukaku 'Big Rom' met zijn manager Mino Raiola.

De gesprekken slepen wat langer aan dan verwacht. In december liep Raiola wat op de feiten vooruit. Hij pochte toen dat de onderhandelingen tussen Everton en Lukaku (23) voor 99 procent waren afgerond. Dat er enkel nog details moesten worden uitgeklaard en alles op papier moest worden gezet. Twee maanden later is dat nog niet gebeurd. "Maar er zijn geen problemen", meldde Raiola. "Romelu zal een nieuw contract tekenen."

Nog duurder dan 80 miljoen
Everton wil van de voorlopige topschutter in de Premier League zijn bestbetaalde speler ooit maken, met een salaris van ruim 110.000 euro per week. En een nieuwe overeenkomst van vijf jaar. " Ik heb er nog niet met het bestuur over gesproken", zei trainer Ronald Koeman. "Maar als zijn agent zegt dat hij wil blijven, zal dat zo wel zijn." Garanties voor de zomer zijn er echter niet. Zelfs als Lukaku bijtekent. In dat geval wordt hij wel nog duurder dan hij al was. Everton vroeg vorige zomer zo'n 80 miljoen.

Raiola voelde zich genoodzaakt te reageren, nadat Lukaku voor de zoveelste keer aan een terugkeer naar Chelsea werd gelinkt. The Blues hebben de Rode Duivel (23) inderdaad op hun lijst staan, maar mikken in de eerste plaats op een meer betaalbare aanvaller. Antonio Conte dringt in eerste instantie aan op Alvaro Morata (Real Madrid) als eerste vervanger voor Diego Costa. De club kijkt ook rond in Italië en de rest van Engeland. Michy Batshuayi dreigt volgend seizoen sowieso weer vrede te moeten nemen met een rol als back-up.