Eric Abidal aan de slag bij Olympiakos

AFP
Eric Abidal gaat aan de slag bij Olympiakos Piraeus, de club waar hij zijn voetbalcarrière eind vorig jaar beëindigde. Dat meldt France Football vandaag op zijn website. Hij zal er zich bezighouden met de marketing en sponsoring van de Griekse club. De voormalige Franse verdediger legde daarvoor een aanbod van zijn ex-club FC Barcelona naast zich neer.

Abidal is sinds midden december op pensioen en heeft bij deze dus een nieuwe bezigheid gevonden. De 35-jarige Fransman had nochtans ook een aanbod van ex-club Barcelona op zak, maar hij zet zijn Grieks avontuur dus verder. "Barça wou dat ik de link werd tussen de spelers en het bestuur, maar ik denk echter niet dat dit nodig is. Messi kent de voorzitter ook, hij heeft mij niet nodig om naar hem toe te gaan."

Link academies Olympiakos-Barça
Bij Olympiakos krijgt zijn job een andere invulling, die hem meer aanspreekt. "Ik zal mij bezighouden met de marketing, sponsoring en stages. Bovendien zal ik een link vormen tussen de academies van Olympiakos en Barça. Ik moet ook maar vier dagen per maand in Athene zijn, zo heb ik nog tijd genoeg voor mijn familie en mijn stichting."

Tumor
De finalist van het WK van 2006 won met Barcelona twee Champions Leagues en vier landstitels. De Fransman onderging in april 2012 een levertransplantatie, nadat in maart 2011 een tumor uit het orgaan werd verwijderd. Hij speelde daardoor bijna twee jaar niet.

AP