Zo heeft Timothy Deryck een triestig record te pakken...

ADO Den Haag heeft zondag op de 20e speeldag in de Nederlandse Eredivisie een 2-1 nederlaag geleden op het veld van Feyenoord. De Belgische verdediger Timothy Derijck speelde de hele wedstrijd voor ADO.

Het werd niet de dag van de 27-jarige Belg, want in de 20e minuut scoorde hij een own goal - zie bovenstaande video vanaf 0:50. Tien minuten daarvoor al kwam Feyenoord op voorsprong via Immers. In de tweede helft kon van Duinen (48.) nog tegenscoren, maar de drie punten bleven in Rotterdam.

In het klassement wint Feyenoord (3e met 38 punten) terrein op Ajax (2e met 43 punten), dat zondag met 1-0 ging verliezen op Vitesse Arnhem. PSV, dat zaterdag met 2-1 won van Willem II, staat autoritair op kop met 52 punten. Voor ADO blijft het uitkijken geblazen. Derijck en co staan met 17 punten slechts één plaats boven de degradatiezone.

Recordhouder...
Onze landgenoot schreef met het doelpunt overigens geschiedenis, maar trots zal hij daar niet meteen op zijn. Derijck maakte tegen Feyenoord al zijn derde eigen doelpunt van dit seizoen. De verdediger heeft in totaal nu vier keer de bal in eigen doel gewerkt namens ADO, waarmee hij de Haagse recordhouder is, zo meldde databureau Infostrada Sports. Heini Otto en Aad Mansveld passeerden hun eigen doelman ieder drie keer. Derijck maakte in 2009 zijn eerste eigen doelpunt voor ADO. Dit seizoen passeerde hij zijn eigen keeper in de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, Vitesse en zondag tegen Feyenoord. Met drie eigen doelpunten in één seizoen deelt Derijck voorlopig een eredivisierecord met Alje Schut, Thomas Baelum en Adrie Pelkmans.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS