Zege voor PSV in afscheidsduel Park

EPA
Park Ji-sung heeft zaterdag zijn voetballoopbaan definitief beëindigd. De Zuid-Koreaan werd in de 53e minuut gewisseld in het duel van PSV tegen Gyeongnam FC. Zijn plek werd ingenomen door Farshad Noor. PSV won het duel met 3-2. De doelpunten van de Eindhovenaren kwamen op naam van Alex Schalk (twee keer) en Rai Vloet.

De 33-jarige Park maakte half mei bekend definitief te stoppen met voetballen. Afgelopen seizoen speelde hij opnieuw voor PSV, waar hij van 2003 tot 2005 ook al onder contract stond. Ook kwam hij zeven seizoenen uit voor Manchester United en speelde 100 interlands voor Zuid-Korea. Hij werd in zijn loopbaan twee keer kampioen met PSV en won drie Engelse landstitels, de Champions League en de wereldbeker.

Park was ook een van de meest succesvolle Aziatische spelers ooit. Hij was een van de vedetten van het Zuid-Koreaanse elftal dat in 2002 in eigen land vierde werd op het WK. Ook op de eindrondes van 2006 en 2010 was de middenvelder erbij. Hij verzamelde tussen 2000 en 2011 in totaal 100 caps (13 goals).

Na afloop van de wedstrijd ging hij bij zijn ploeggenoten op de schouders voor een ereronde door het stadion.