Woedende Feyenoord-fans bekogelen eigen spelersbus na afgang in Klassieker

De onvrede van de fans van Feyenoord aan de spelersbus.
RV De onvrede van de fans van Feyenoord aan de spelersbus.
Na de wanprestatie tegen Ajax in de 127ste Klassieker van de Eredivisie hebben woedende Feyenoordfans hun eigen spelersbus bekogeld. De bus arriveerde na de match op het trainingscomplex 1908, waar een grote groep fans de spelers hadden opgewacht en om uitleg vroegen. 

Nadat de club uit Rotterdam na een flitsende Amsterdamse eerste helft werd vernederd, trokken massaal veel fans van Feyenoord naar het trainingscomplex. Er werd geschreeuwd en gescholden, maar toen de spelersbus arriveerde, ging het volgens AD pas helemaal mis. Ze bestormden de bus en bekogelden die met onder andere vuurwerk en gas, terwijl een deel van de fans ook op een combi sprong.

Die reed weg met loeiende sirenes, waardoor de amokmakers er moesten afspringen. Volgens Nederlandse media werden er geen arrestaties verricht. Toen bleek dat enkele spelers onder begeleiding van de politie de boze fans te woorden wilden staan, werd het ook kalmer rond de spelersbus. Leroy Fer zei tegen de menigte: “Wij zijn net zo teleurgesteld als jullie.” Dat werd beantwoord met stevig boegeroep en harde woorden. Vooral trainer Jaap Stam moest het ontgelden. Op Twitter is de hashtag ‘StamOut’ trending in Nederland. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Carlos Simonis

    Dit zijn geen supporters, en hun frustratie wil ik ook niet begrijpen. Vind dat zo dom, alsof je je club hiermee helpt. Je moet je club steunen in slechte tijden, en deze domme acties dragen helemaal niets bij. En dit zijn “volwassen” mannen die straks thuis komen en tegen hun kinderen gaan zeggen: “ Papa heeft lekker flink gevloek en gescholden op mensen, moeten jullie later ook eens doen” Of zie ik dat helemaal verkeerd ?

  • Tommy Robin

    Dat is appelen met peren vergelijken Gerard.Veel van die supporters volgen hun team wekelijks door weer en wind door heel Europa. Als ze dan zo vernederd worden in de match van het jaar tegen de aartsvijand begrijpik hun frustratie , al keur ik het niet goed...

  • gerard wauters

    Marginaal om zo je eigen ploeg te bekogelen. Als die gasten eens te laat op het werk komen magen hun collega's hun auto dan ook bekogelen?