Voormalig Nederlands voetbaltrainer Pim Verbeek (63) overleden

Pim Verbeek.
EPA Pim Verbeek.
Voormalig voetbaltrainer Pim Verbeek is op 63-jarige leeftijd overleden. Verbeek, die in februari zijn functie als bondscoach van Oman al neerlegde, was al enige tijd ziek.

Verbeek was jarenlang speler bij Sparta en maakte drie WK's van dichtbij mee. De Rotterdammer begon zijn trainerscarrière bij de Graafschap, voor hij in 1989 op 33-jarige leeftijd aan het roer kwam bij Feyenoord. Zijn periode in de Kuip liep niet uit op een succes, Verbeek won slechts vier wedstrijden in zijn eerste halfjaar als trainer in de Eredivisie. 

De Rotterdammer deed een stapje terug en werd assistent bij Feyenoord, onder Gunder Bengtsson en Wim Jansen. Daarna had hij onder meer FC Wageningen, FC Groningen en Fortuna Sittard onder zijn hoede. Vooral zijn periode in Limburg was succesvol, Verbeek promoveerde met Fortuna naar de eredivisie.

Wereldreiziger

Na zijn periode in Nederland ging Verbeek bij verschillende nationale ploegen aan de slag. Onder meer bij Zuid-Korea, waar hij op het WK van 2002 de rechterhand was van bondscoach Guus Hiddink. De Zuid-Koreanen leverden een unieke prestatie en haalden in eigen land de halve finale. 

REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.