Voetballen met publiek vanaf 1 september weer mogelijk in Nederland, maar zingen mag niet

ANP
Vanaf 1 september kan er weer publiek worden toegelaten bij wedstrijden in het Nederlandse profvoetbal. Mits de clubs zich aan strikte voorwaarden houden. Zo moet de 1,5 metermaatregel worden gehandhaafd in het stadion, maar ook bij de in- en uitgang. Verder zijn spreekkoren niet toegestaan vanwege het gevaar op coronabesmetting, meldt De Telegraaf.

Woensdag zal het kabinet beslissen of het meegaat in het advies en de stadions per 1 september daadwerkelijk openstelt. Gaat het licht op groen, dan betekent dit voor de meeste Eredivisie- en Eerste Divisieclubs dat zij ongeveer een derde van hun stadion kunnen vullen met supporters. De start van de nieuwe competitie staat gepland voor 11 september. Overigens zouden de eerste wedstrijden met publiek in Nederland al op 4 en 7 september gespeeld kunnen worden, wanneer Oranje in actie komt tegen Polen en Italië voor de Nations League. De verwachting is dat zowel de clubs als de voetbalbond zullen gaan loten welke fans welkom zijn bij de wedstrijden.

ANPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.