Vitesse-doelman blundert na owngoal van formaat: "Als ik die bal pak, is dat dan niet een rode kaart?"

Vitesse-doelman Houwen begrijpt de dingen even helemaal niet.
RV Vitesse-doelman Houwen begrijpt de dingen even helemaal niet.
Vitesse moet de rol bij de eerste vijf in de Nederlandse Eredivisie stilaan lossen. De poulegenoten van Zulte Waregem in de Europa League gingen dit weekend met 4-2 onderuit tegen middenmoter Groningen. Helaas had Vitesse die nederlaag vooral aan zichzelf te danken. 

Vroeg in de eerste helft was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de club uit Arnhem. Vitesse leidde de partij met 0-1 tot Chelsea-huurling Fankaty Dabo plots pijnlijk in de fout ging. De ongelukkige verdediger wou een bal van wel heel ver terug naar doelman Jeroen Houwen sturen. Het leer nam een stevige vlucht en verdween zo mooi voorbij Houwen in het eigen doel. 

"Ik heb mijn excuses al aangeboden bij de ploegmaats. Als ze mij er deze week op aanspreken dan is dat maar zo", verduidelijkte Dabo na de wedstrijd. Doelman Houwen wist het ook even niet meer toen hij zijn zegje mocht doen over de bewuste fase. Op de vraag waarom hij de bal niet gewoon uit de lucht had geplukt, ging de keeper andermaal de mist in. 

"Ik wilde de bal niet pakken, want dan is het terugspeelbal", stamelde Houwen. Wanneer de reporter hem er fijntjes op wijst dat Houwen door die actie allicht een goal had voorkomen, kwam de ongelukkige Vitesse-man met een nieuwe, bizarre verklaring uit de hoek. De goalie zou bij het plukken van een terugspeelbal normaliter wegkomen met een gele kaart, maar dat had Houwen tijdens de wedstrijd anders begrepen. "Als ik die bal pluk, dan pak ik toch een rode kaart?"

Fankaty Dabo baalt.
ANP Pro Shots Fankaty Dabo baalt.
ANP Pro Shots



8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jan Van den Bergh

    Indirecte vrije trap op de kleine backlijn loodrecht op de plaats waar hij de terugspeelbal pakte . Plus gele kaart .

  • Joeri Haelen

    Rode kaart voor een terugspeelbal...en dan betalen ze hem er nog voor :-)

  • Erwin Van Roy

    Als hij deze val weg bokst dan is dat geel + vrijetrap

  • Steven Wargee

    Als je 100 000'en euros per jaar verdient mag je toch het reglement kennen. Arbiter zou wss zelf niet gefloten hebben voor deze 'terugspeelbal'

  • Dirk Doms

    Als hij de bal pakt of wegbokst is dat een vrije trap op 1 M. van de goal. Het is dus lang niet zeker of hierbij dan een goal was vermeden.