UEFA legt Ajax zware geldboete op na wangedrag supporters

PHOTO_NEWS
Ajax moet opnieuw een fikse geldboete betalen voor het wangedrag van de eigen supporters tijdens de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De Europese voetbalbond UEFA verplicht de Amsterdamse voetbalclub tot het betalen van 48.000 euro, zo meldde Ajax vandaag.

"Zoals gebruikelijk zal Ajax deze kosten verhalen op de verantwoordelijken", klinkt het op de clubwebsite. "De identiteit van twee daders die vuurwerk afstaken is reeds bij Ajax bekend. Het onderzoek naar de andere daders loopt nog."

Vuurpijlen in tribune
Tijdens de uitwedstrijd van vorige week woensdag tegen Rapid Wien staken Ajax-supporters vuurpijlen af in de tribunes van het Ernst Happel Stadion. Bovendien bestormden enkele supporters vlak voor het duel de ingang van het vak gereserveerd voor de eigen aanhang.

Met billen bloot
De Ajacieden werden dinsdag uitgeschakeld voor de Champions League. In de tumultueuze heenwedstrijd werd het nog 2-2, maar in de terugwedstrijd in de Amsterdamse ArenA ging de jonge ploeg van trainer Frank de Boer met de billen bloot, het werd 2-3. Via de play-offs van de Europa League heeft Ajax nog wel de mogelijkheid om zijn Europese seizoen te redden.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS