Supportersvereniging PSV houdt vertrouwen in de leiding

ANP
De Supportersvereniging PSV heeft voorlopig nog vertrouwen in de technische leiding van de formatie uit Eindhoven. Wel laat de grootste fanclub van de huidige nummer vier van de Eredivisie vandaag weten dat het zich grote zorgen maakt over de aanhoudend tegenvallende prestaties van hun ploeg.

De Supportersvereniging PSV reageert op een statement dat andere fangroeperingen van PSV donderdagavond gezamenlijk naar buiten brachten. Zij eisen het vertrek van technisch manager Brands en willen dat coach Phillip Cocu een stapje terug doet voor een ervaren hoofdtrainer. Na het zesde seizoen op rij zonder landstitel hebben vooral de supporters van de harde kern het geduld met de leiding verloren.

De Supportersvereniging PSV heeft begrip voor de boosheid en frustraties van fans. "We zijn langzaam afgegleden naar een niveau dat niet bij een topclub past. Dit signaal hebben wij ook vaak laten horen. In een recent gesprek met commissaris Hans van Breukelen hebben wij onze zorgen overgebracht. Er is afgesproken om na het seizoen aan tafel te gaan met de directie en raad van commissarissen. Wij zijn uiteraard benieuwd naar wat er gaat gebeuren om het tij te keren. De punten uit het statement zullen worden meegenomen."